13.8 C
Trondheim
fredag, juni 21, 2024
HjemNyheterUngdomsskolen i Lensvik tilbake på gult nivå. 9. klasse flytter tilbake til...

Ungdomsskolen i Lensvik tilbake på gult nivå. 9. klasse flytter tilbake til kommunehuset.

Ungdomsskolene skal tilbake på gult nivå og nå kan barn og unge delta på både trening og fritidsaktiviteter.

Mandag kom regjeringen med justeringer av regler og anbefalinger angående koronasituasjonen. Regjeringens regler og anbefalinger kommer i tillegg til den lokale forskriften som gjelder i Orkland til og med 3. februar.

Du kan lese mer om alle tiltakene på regjeringen.no

Fra rødt til gult

Ungdomsskoler og videregående skoler kan gå tilbake fra rødt til gult nivå, fra onsdag 20. januar. Fra og med onsdag er derfor Ungdomsskolen i Lensvik tilbake på gult nivå. I praksis betyr det at 9. klasse ved Lensvik skole skal tilbake til Lensvik kommunehus. 8-10 klasse har til vanlig hvert sitt rom i 1. etasje på kommunehuset fram til den nye skolen bygges. 10. holder til i tidligere kommunestyresal, mens 8. og 9. har hatt rom i de tidligere lokalene til Frivillighetssentralen. Disse tre klassene har fungert som en kohort. Da ungdomsskolen gikk over til rødt nivå, ble disse lokalene for små m.h.t. avstand, og 9. klasse måtte flytte opp til Agdeneshallen og ha undervisning der. På onsdag er de imidlertid tilbake på kommunehuset.

Etter jul har Lensvik og Lysheim skoler benyttet det flotte vinterværet bl.a. til turer, samtidig som uteområdet ved Lysheim og uteområdet med gml Lensvik skole har vært brukt til vinteraktiviteter. Her fra akebakken i Lensvik. Foto: Lensvik og Lysheim skoler.

Informasjon fra Orkland kommune:

Det er viktig å huske på at det i Orkland kommune er en lokal forskrift som gjelder munnbind på buss. Dette gjelder også skolebusser.

Trening og fritidsaktiviteter

Barn og unge under 20 år kan nå delta på trening og andre fritidsaktiviter, både innendørs og utendørs. Det gjelder imidlertid ikke kamper, cuper eller stevner. Dette må vente.

Besøk

Vi kan igjen ta imot besøk og gå på besøk, men husk at du maksimalt kan ha fem gjester på besøk i tillegg til de som bor i husstanden. Husk imidlertid at Orkland kommune fortsatt har en lokal forskrift som sier maksimalt ti nærkontakter per uke på fritiden. Det anbefales sterkt at vi begrenser sosial kontakt så mye som mulig, – at man helst møtes ute og at avstandsreglen på 1 m overholdes.

Lokale tiltak

Orkland kommune har valgt å følge anmodningen fra flere trønderske kommuner som oppfordrer oss til å holde oss hjemme, ikke krysse kommunegrensene unødvendig og at de som har mulighet for å ha hjemmekontor har det.

orkland.kommune.no/korona

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »