23 C
Trondheim
torsdag, mai 23, 2024
HjemNyheterStatusrapport fra Bakeriet Pub og Kafe

Statusrapport fra Bakeriet Pub og Kafe

Coronapandemien har herjet i over et år, og vi lurer på hvordan det står til med næringslivet i Agdenesområdet. Portalen hadde før jul kontakt med noen aktører, og nå har vi tatt kontakt med flere.

Sosialt og trivelig møtested

Bakeriet Pub og Kafe ligger flott til i Vassbygda, i en bygning som i sin tid var bakeri. Tore Alstad forteller at navnet noen ganger fører til misforståelser, da utabygdes folk kan komme innom for å se etter bakst. Stedet, som drives av ekteparet Ekatarina Trofimova og Tore Alstad fungerer imidlertid nå som Pub og Cafe. Dette er noe både bygdefoket og tilreisende setter stor pris på.

Da stedet i en periode måtte stenge helt grunnet pandemien, satte bygdefolket i gang en spleis for å hjelpe Bakeriet over kneika. Ekteparet satte utrolig stor pris på spleisen som ble iverksatt for å hjelpe dem, samt lojaliteten og støtten fra bygdefolket som trofast støtter opp om stedet.

Tore forteller at pandemien har vært utfordrende, først da de måtte stenge helt ned, og siden med ulike pålegg og tiltak som forandres over tid. Han forteller at de nå nesten har gitt opp å skrive åpningstider. I en periode drev de bare med take away, men at nå driver de igjen med matservering inne.

Bygdefolket er fantastiske til å støtte opp og bruke stedet. Det gjelder også hyttefolket, – og i disse tider har mange hatt hjemmekontor på hytta i nesten et år og begynt å bli skikkelig innfødte. Så i det store og det hele, tross utfordringer, så har det gått bra med Bakeriet.

Flotte bilder og minner på veggene

Flott og inkluderende lokalmiljø

I tillegg til å være Pub og serveringssted fungerer også bakeriet som et viktig sosialt treffsted og møtepunkt for ulike arrangementer. Stedet har også eget selskapslokale med storskjerm, hvor ulike arrangementer har brukt å foregå.

Bilde før pandemien

Folket i ytre Agdenes er kjent for sin grundervirksomhet, – sitt samhold på tvers av generasjoner og evnen til å støtte opp om det som foregår av ulike aktiviteter. Området har også en inkluderingskultur som er helt unik. Det er ingen som kommer bort i ytre Agdenes.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »