2.3 C
Trondheim
torsdag, april 18, 2024
HjemNyheterDet e som å kåmmå heim det. - Tore Johansen

Det e som å kåmmå heim det. – Tore Johansen

Julekonsert i Lensvik kirke

Erling Mylius, Tore Johansen, Ivar Gafset

4. søndag i advent, er det konsert i Lensvik kirke med Tore Johansen, Ivar Gafset og Erling Mylius, også kjent som Travelling Strawberries. På julekonserten byr karene på et vidt spekter av musikk, fra tradisjonelle julesanger til Beatles. Julekonserten som arrangeres av Agdenes Vekst, ble raskt utsolgt. Med bakgrunn i coronasituasjonen, kan man kun ha et publikum på 50 i Lensvik kirke. Agdenes Vekst og gutta er imidlertid i dialog om flere arrangementer etter hvert. På spørsmål om han gleder seg til konserten i Lensvik, sier Tore: «Det e som å komme heim det».

The julekalender

Karene har drevet med musikk i mange år, og i fjor feiret de 25 års jubileum med «The Julekalender», – som tradisjon tro også vises på TV i år i adventstida.

Som nisser i The Julekalender
Tore som Gjertrud Sand i The Julekalender

Gleder seg til å utover

Tore forteller at det å dra utover til Lensvika og Agdenes, er som å kåmmå heim. Her ute er han godt kjent og trives godt. Helger og ferier ble i barne.- og ungdomsårene tilbragt i Grønningen, hvor faren bygde hytte på Gåsaneset. Dette medførte også at han fikk navnet Tore Gåsa på folkemunne. Han ble raskt kjent med Knut Grønningen og fikk jobbe som gårdsgutt hos Knuts far, Johannes Grønningen. Tore forteller at der har han vært med på det meste av gårdsarbeid, alt avhengig av sesong. Alt fra å skuffe ut sauskitn til slåttonn. Bygutten trivdes godt og i helgene var det å sette seg på båten og dra utover. Det var Fru Inger, Agdenes og Yrjar som gikk den gangen, og det var mye folk. På Yrjar måtte de ofte stå i lasterommet sammen med dyra, og luktet både det ene og det andre etter turen. Ankomststed var kaia i Størdalen. Der ble de hentet av en lokal sjåfør med lastebil til det bruket.

Jordbærsesongen

I jordbærsesongen var det mye folk i bygda. Masse ungdom, flotte jenter og gutan kom etter. De gikk innover på fest til Lensvik, brukte 1 time innover og to timer utover. Like så gikk de til Vassbygda og Selva.

Rampa utenfor Lensvik samvirkelag var et populært samlingssted for ungdommen, og Tore var med. Han følte seg ikke utenfor selv om han var bygutt, men akseptert og godtatt som bygdagutt. Da var det noe helt annet hvis det kom Orkdalinga, slike byfiser var det ikke noe om å gjøre å ha der ute.

Difference

Tore forteller at Knut Grønningen hadde et band som het Arrows. Tore var ikke med der, men syntes det var arti å se på. I 17-18 års alderen ble han med i Difference. Gutta leide Åsheim i Vassbygda ei uke for å øve. Prisen var at de skulle spille der ute etterpå. Gutta øvde, og på natta sov de på scenen sammen med instrumentene, bortsett fra Tore som sov i hytta på Gåsanesset. Etterpå spilte de på fest i Åsheim. 30år etterpå spilte de igjen på fest i Åsheim, og Tore mener 70 prosent av publikum var de samme som møtte opp første gang, til stor stas. Det var en høy snittalder blant publikummet på denne festen.

Tusen takk for hyggelig prat Tore! Dette blir stas!

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »