1.7 C
Trondheim
torsdag, april 18, 2024
HjemNyheterOddvar og Oddbjørn klippet snora.

Oddvar og Oddbjørn klippet snora.

En stor dag i Lensvik og Agdenesområdet

Tirsdag 8.mars var en stor dag. Da ble den nye grunnskolen i Lensvik åpnet. Etter en byggeprosess på nært 2 år, hvor elever og ansatte har vært fordelt i midlertidige lokaler på Åsmyra stadion, i gymsalen i Lensvik flerbrukshus og i Lensvik kommunehus, kan alle sammen nå flytte inn i splitter ny skole.

Tidligere ordfører i Agdenes kommune Oddvar Indergård og ordfører i Orkland kommune Oddbjørn Bang klipper snora til nyskolen.
Oddvar Indergård tidligere ordfører Agdenes kommune og Oddbjørn Bang ordfører i nye Orkland kommune klipper snora til nyskolen, godt hjulpet av elevrådslederne Mikal Grønningen utrinn og Teo Kimura Vatn mellomtrinn, som holdt båndet.

Prosessen

Prosessen startet for 8 år siden, i 2014, da rektor Erlend Ysland kontaktet daværende Agdenes kommune vedr skolens tekniske tilstand og behov. Ysland presiserte på åpningsdagen at han og skolen har opplevd stor støtte under prosessen både administrativt og politisk, først i Agdenes kommune, siden i nykommunen Orkland kommune.

Rektor Erlend Ysland, kledd i gulldress for anledningen, tok iniativ til prosessen for 8 år siden, og har vært sentral i prosessen videre. Her fra åpningstalen.

Ordfører Bang oppsummerte prosessen på åpningsdagen. Det var kommunestyret i tidligere Agdenes kommune som satte av midler til – og begynte å planlegge ny skole. Fellesnemda for Orkdalsregionen tok saken videre i forbindelse med kommunesammenslåingen, og framskynda prosjektet i tid. Siden vedtok kommunestyret i nye Orkland kommune utbyggingen.

Ordfører Bang sier seg svært fornøyd både med prosessen og resultatet, og trekker fram samarbeidet mellom ansatte, utbyggere og kommunens prosjektleder Marit Sæther Strøm

Ordfører Oddbjørn bang sier seg svært fornøyd med prosessen og resultatet. Her fra åpningstalen.

Konfetti og stor stas

Umiddelbart etter snorklippingen drysset konfetti utover elever og publikum, til stor glede for både liten og stor.

Tekst: Mari Elin Dyrendahl, red.

Bilder: Fra Vimeofilm, av Jon Ola Lien

Fortsettelse følger

Flere artikler kommer om åpningsdagen og nyskolen.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »