0.3 C
Trondheim
torsdag, april 18, 2024

Natur

Agdenes har vekslende natur med fjell og fjord, frodige åkrer og fuktige myrområder, skogkledte lier og nakent, værhardt landskap. Klimamessig er kommunen delt i to, og værskillet går i en fjellrygg gjennom kommunen. I ytre del av kommunen har et typisk kystklima, milde vintre og lite snø, mens indre del har mer vegetasjon, mindre vind og snørike vintre.

Området består av ca 3 mil kystlinje langs Trondheimsfjorden, samt 2 mil langs Verrafjorden. Det kan fiskes fra land og fra båt. Å leie båt er mulig flere steder i kommunen.

Videre ca 140 skogsvann, hvor bl.a. Utnesvatnet og Frostadvatnet er gode fiskeplasser. Fiskekort kjøpes på stedet. Det er mulighet er for å leie kano ved Øyangsvatnet og Storvatnet, områder det er fint å utforske i kano. Disse to stedene har også fint opparbeidede badeplasser for store og små. Turer langs vannene er også å anbefale. I Ingdalen er det også fine badeplasser, både ved sjøen og ved Storhølen, hvor Ingdalselva kommer ned. Her kan man også fiske laks mot fiskekort. Man kan også ta turen inn til Orkdal og fiske laks i den kjente lakselva Orkla mot fiskekort. Det er mange muligheter for både korte og lange turer i skog og mark. Ved overnattingsstedet er det 5 min til skogen. Ellers i kommunen kan man gå turer i skogen, eller opp på snaufjell. På de høyeste toppene kan man se helt ut til Hitra og Frøya, til Åfjord, Ørland, Bjugn og Rissa. Videre innover til Trondheim og helt til Frosta. Man kan også se over til kommunene Orkdal og Snillfjord. I ytre del av kommunen har man mer kystnatur, med mer snaufjell, holmer og skjær. I en radius på 10-20 kilometer kan kommunen by på det meste av norsk natur. Skog og mark, elver og vann, badeplasser, snaufjell og kystlandskap med fjorder, holmer og øyer. Man kan også ta ferge over til Leksa, samt til Ørland, for sightseeing. Båt til og fra Trondheim går daglig, og turen tar ca. 40 minutter. Med bil kjører man på 75 min.

- Annonse -
Forrige artikkelØyangen friområde
Neste artikkelSjøfiske
- Advertisment -

Mest lest

Translate »