12.4 C
Trondheim
fredag, juni 21, 2024
HjemNyheterStedsnavn fra Agdenes på nett.

Stedsnavn fra Agdenes på nett.

«Stedsnavn i Agdenes», -ferdigstilt og oppe på nett.

Prosjektet «Stedsnavn i Agdenes» har foregått over tid. Navneprosjektet har vært støttet av Norsk Språkråd og Agdenes kommune. Ansvarlig for prosjektet er Eli Johanne Ellingsen, språkforsker og forfatter tidligere tilknyttet NTNU, i samarbeid med Agdenes Historielag som har vært ansvarlige for å koordinere innsamlingsarbeidet i de ulike grendene.

Grunnet coronasituasjonen er innsamlingsarbeidet i grendene Bjørnstad, Øyangen og Grønningen ikke avsluttet. Det er imidlertid mulig å legg inn navn videre i programmet.

Eli Johanne Ellingsve

Ingdalen var tidlig ute i regi Astrid Ingdal, hvor hun samlet Ingdalingene flere ganger i forsamlingshuset, til sosialt samvær og innsamling av navn. De har også utgitt et eget hefte om stedsnavn i Ingdalen.

Nå er navnene lagt inn på data og programmet er oppe å går. Man kan søke både via navn og kart.

Presentasjon for styret i historielaget

Eli Johanne har hatt suksessive oppdateringer og møter med styret i Historielaget om prosjektet. På forrige styremøtet presenterte hun programmet.

Dette blir nok en fin mulighet for alle til å finne stedsnavn i Agdnes, samtidig som navnene er samlet inn og tatt vare på. Som nevnt over, er det også mulig å legge inn flere navn. Dette blir stas.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »