28 C
Trondheim
lørdag, mai 25, 2024
HjemNyheterJulekonsert i Lensvik kirke med Travellin Strawberries

Julekonsert i Lensvik kirke med Travellin Strawberries

Ivar Gafset, Tore Johansen og Erling Mylius leverte en flott konsert i Lensvik kirke, 20.desember, 4. søndag i advent. Det ble spilt et bredt spekter av musikk fra O helga natt, O sole mio, Beatles, samt et stort mye av gruppas egen produksjon, bl.a. fra The Julekalender. Mellom musikkinnslagene hadde karene små verbale innspill, spesielt Tore som har et nært forhold til Lensvik og Agdenes etter å ha tilbragt ungdomsårene sine her. Tore tok også en tur ned i salen for «å se om det var noe kjentfolk der».

Tore og Erling. Begge hadde soloer, i tillegg til Ivar som hadde soloer fra The Julekalender.
Ivar er bl.a. utdannet organist (og var interessert i orgelet i Lensvik kirke). Han trakterte både gitar, munnspill m.m på konserten.
Tore ser etter kjentfolk.

Begerenset antall publikum

Med bakgrunn i koronasituasjonen, var antall publikum begrenset oppad til 50, med strengt smittervern. Da billettene ble lagt ut for salg, ble de umiddelbart utsolgt. Arrangør var Agdenes Vekst. Jan Grønningen, fra Grønningen lyd, kjørte lyd og Johan Ræder filmet på oppdrag fra Agdenes vekst, etter avtale med gutta. (Det er ikke vanskelig når man har sånn kompetanse i bygda). Filmen vil bli klippet ned, hvor en liten smakebit fra konserten vil bli tilgjengelig for publikum. Fra Agdenes Vekst hadde man dette mannskapet: Øyvind Eldshaug Åsmul, Helene K. Dalseth, Einar Sterten, Mari Elin D. Sterten og Erling M. Sterten. Film, lyd og musikere fikk server varm mat fra Mr.T Street Food Lenvik.

Ivar Gafset, Tore Johansen, Eivind Eldshaug Åsmul og Helene K. Dalseth
Tore sjekker forholdene. Han har alltid holdt fram at lydforholdene i Lensvik- og Agdenes kirke er helt fantastiske.

Lydprøver, prat og mat

Gutta kom i god tid for lydprøver sammen med Jan Grønningen. Kaffe og julebakst ble servert og Tor Grønningen kom med varm mat. Det ble ei trivelig stund i kirka med mat og prat før konserten startet.

Tore Johansen tar en kaffepause, mens resten av gjengen stemmer instrumenter og sjekker lyd.
Prøvefilming med Johan Ræder. Johan har laaang kompetanse ift film.
Jan Grønningen er på plass og kjører lyd. Her er det mange kilometer med ledning og enorme mengder utstyr som har kommet på plass.
Jan Grønningen styrer lyden.
Erling Mylius tester gitaren i flotte omgivelser.
Mari Elin fra Agdenes Vekst og Ivar slår av en prat under lydprøver og kaffe. De to er også slektninger, så det er arti å treffes.

Flere konserter

Som nevnt var det kun 50 billetter tilgjengelig grunnet koronasituasjonen. Noe som er beklagelig, da flere har gitt uttrykk for at de ønsket å være med på konsert. Agdenes vekst har imidlertid hatt planer over tid sammen med Tore Johansen, og har intensjonsavtaler med gutta om flere konserter i Agdenesområdet. Bl.a. står Agdenes kirke høyt oppe på lista, men måtte dessverre ut denne gangen grunnet koronasituasjonen. Gutta har et nært forhold til Lensvik og Agdenes, noe de flere ganger også uttrykte under konserten. De hadde faktisk noen av sine første øvelser i Åsheim, Vassbygda ved oppstart av Difference i -65.

Gutta fikk med seg kortreist mat, vikingprodukter og Jordbærboka

Gutta fikk med seg produkter fra Lensvik Landhandel. Honning fra Lensvik, Kysthonning fra Agdenes, Vaktelegg fra Selva, samt nøkkelknipper med brikkevev. Brikkeveven er autentisk fra jernalder og vikingtid. Agdenes Vekst har i flere år jobbet for å sette Agdenesområdet på kartet som et av de fremste vikingområdene i Norgeshistorien, så når gutta skal åpne dørene sine, satser vi på at de tenker på Agdenes og ønsker seg tilbake, når de ser brikkebåndene. Gutta fikk også utdelt Jordbærboka, Lensvikas jordbærhistorie, skrevet av Ivar Selbekk. Lensvik er kjent som jordbærbygda i Norge, og bandet heter Travellin Strawberries, så vi synes vi har et ekstra eierskap til dem, og sendte med boka slik at de kunne oppgradere seg på Jordbærbygdas historie.

For å styrke guttas tilknytning til området ytterligere, fikk de med seg kortreist- og bærekraftig mat fra området. Honning fra Lensvik, Kysthonning fra Agdenes, Vaktelegg fra Selva.
Nøkkelknipper med autentisk vikinghåndtverk må til, når man er på besøk i Agdenesområdet.
Gutta fikk også utdelt Lensviks jordbærhistorie, skrevet av Ivar Selbekk. De heter «Strawberries» så siden Lensvika er kjent som jordbærbygda i Norge, passet det bra å sende med dem denne for å oppgradere kunnskapen om området.

Velkommen tilbake

Vi ønsker gutta velkommen tilbake, og takker for en flott konsert. Samarbeidet fortsetter og en liten film fra konserten blir tilgjengelig for publikum etter hvert.

Vakre Lensvik kirke, klar for julekonsert 4. søndag i advent.

Bilder: Øyvind Øye, Helene K. Dalseth, Mari Elin D. Sterten.

Tekst: Mari Elin D. Sterten, Agdenes Vekst.

www.agdenesvekst.no

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »