0.6 C
Trondheim
torsdag, april 18, 2024
HjemNyheterJoker Selva. Omsetningen har økt under pandemien.

Joker Selva. Omsetningen har økt under pandemien.

2020 har vært et spesielt år, også for butikkene våre. Det er derfor interessant å høre hvordan det står til rundt omrking. Daglig leder ved Joker Selva, Lise Olden Brevik, forteller at det var utfordrende til å begynne med, men at det nå går greit. Spriting og enda flere vaskerunder ble innført, men dette har nå blitt en vane og godt innarbeide rutiner blant personalet. Ved kassen har de glasskjerm, de føler seg trygge og synes folk har vært veldig greie til å ta hensyn til at det er ekstraordinære omstendigheter.

Økt omsetning

Handelen har faktisk gått opp under coronaen. Antall kunder gikk ned rett etter nedstenginga, mens omsetninga gikk opp. Dette forklarer Lise med at mens hele familier kom og handlet tidligere, kom bare 1 fra hver familie, etter coronaen, for å gjøre innkjøp. Hun har inntrykk av at både lokalbefolkningen og tilreisende har blitt enda mer bevisst på å handle lokalt.

Hyttefolket støtter også opp

Lørdagssalget har virkelig gått opp. Det tror hun også skyldes at hyttefolket i tillegg til de lokale, er opptatt av å støtte opp om butikkene i Agdenes. Hyttefolket gjør også sine innkjøp lokalet her ute. Under nedstengingen ringte de og ville bestille varer som de kunne hentes, i stedet for å komme inn i butikken. Hyttefolket er, i tillegg til de lokale, en stor kundegruppe, som fokuserer på å handle lokalt i Agdenes, noe butikken setter stor pris på. Lise forteller at de er opptatt av at hyttefolket også skal føle seg velkommen og integrert både på butikken og i bygda.

Lise forteller at de kjenner kundene her ute, noe som gir trygghet både for butikk og befolkning. Hyttefolket, som er veldig bevisst på å støtte opp om de lokale butikkene, er også veldig interessert i hva som foregår her ute, arrangement, turer o.l. Betjeningen prøver derfor å opplyse etter beste evne, også ift til ulike turområder.

Kaffekrok, lørdagsvafler og strikkekaffe.

På Jokeren føler man seg velkommen med en gang man kommer inn døra. Det trivelige personalet har også tid til å slå av en prat innimellom. Til høyre for inngangspartiet er Kaffekroken, med stort kaffebord med plass til mange. Lise forteller at hun har måttet regulere avstand mellom sitteplassene under coronaen, og at det nå kun er kaffe tilgjengelig der. Vaffelsteking med sosialt samvær på lørdager, har fått en pause. Vaffelsteking på lørdager har vært veldig populært, med faste besøkende og også nye. En trivelig og viktig plass for å oppleve sosialt fellesskap. Ved kaffekroken er det også en byttekrok for bøker. Her kan man sette inn bøker og ta med seg noen andre. En skikkelig fin gjenbruksløsning!

Strikkecafe i regi Agdenes bygdekvinnelag annenhver uke i vinterhalvåret er også satt på pause, et arrangement som inkluderer og er åpent for alle og en viktig sosial faktor.

Kaffekroken, et viktig samlingssted.

Julefrokosten avlyst i år.

Jokeren har hvert år arrangert julefrokost, med kaffe og mat til kundene. Orkesteret Promenaden har spilt og det har vært stor stas og koselig julestemning. I år måtte dette imidlertid gå ut grunnet coronaen. En annen tradisjon, som ikke er satt på pause er imidlertid gavetreet. Der henger det pakker, og det trekkes en pakke hver dag blant kundene nå i adventstiden.

Promenaden utenfor Selva senter 17.mai i år.
Julegavetreet.

Pepperkakelandsbyen

Nytt av året er at Jokern inviterer folk til å bli med å lage pepperkakelandsby. Det begynte med at Maila Helen Brevik laget et nydelig pepperkakeslott, som Jokern har fått stille ut. Siden har flere bygninger kommet til, og alle som ønsker det inviteres til å bidra med sine bygninger.

Pepperkakelandsbyen. Alle inviteres til å delta.

Tusen takk for hyggelig prat, Lise. Butikkene våre er i tillegg til å tilby varer, en viktig sosial faktor. På Jokern kan man føle seg inkludert og oppleve sosialt fellesskap, noe som er en viktig trivselsfaktor og er med på å gjøre det fint både å bo – å være hytteeier eller turist i Agdenes.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »