13.8 C
Trondheim
fredag, juni 21, 2024
HjemNyheterHvordan står det til på Leksa?

Hvordan står det til på Leksa?

Koronapandemien har vært- og er utfordrende, både i bygd og by. Mange arrangement har blitt avlyst eller utsatt, reiselivet ligger noe nede, og det er generelt noe mindre aktivitet rundt omkring.

Fastboende og hyttefolk samarbeider om ulike arrangement og det er høy trivselsfaktor.

Vi kontakter Laila Bjørgan Åsmul, for å høre hvordan sommeren og høsten har vært på Leksa. Laila forteller at det har vært litt mindre aktivitet enn vanlig, men samtidig har det foregått en del også. Både fastboende og hyttefolk trår til når noe skal arrangeres. På Leksa har de Leksa velforening og ei båtforening som er veldig aktiv.

En trivelig liten utkikkspost.

Leksa velforening

Leksa velforening har ulike arrangement gjennom året. Bl.a. lørdagskafe i grendahuset om sommeren, som er en viktig og trivelig sosial faktor både for fastboende og tilreisende. Både fastboende og hyttefolk stiller opp i turnusordningen som kafe-verter.

Klart for Lørdagskafe

Båtforeningen er en viktig sosial faktor

I båtforeningen nede ved havna er det også ofte aktivitet. Der serveres kaffe, der er det kiosk og det arrangeres også korgfester innimellom. Både grendahuset og båtforeningens områder viktige sosiale møteplasser, siden det ikke lengre er butikk og postkontor på Leksa.

Nede ved havna
Småbåthavna

Leksafestivalen

Mye av det som foregår på Leksa er sesongbetont. Leksafestivalen som har vært arrangert på juli i flere år, ble faktisk arrangert i år også, men i redusert omfang. Mens festivalen vansligvis er åpen for alle, ble den i år arrangert av Båtforeningen, for deres medlemmer, familier og venner, grunnet koronasituasjonen.

Høy trivselsfaktor nede på havna.

Sesonavslutning med rekeaften

På oktober arrangeres årlig sesongavslutning med rekeaften. Dette ble også arrangert i år, men under smittevernrestriksjoner, med færre deltakere enn vanlig.

Rekeaften 2020

Juleverksted

I helga ble det årlige juleverkstedet arrangert i grendahuset. En hyggelig sosial faktor, menge synes det er hyggelig å delta på. I år ble det arrangert under smittevernrestriksjoner.

Nydelige produkter, og høy trivselsfaktor på juleverksted.

Trivsel og samarbeid mellom fastboende og hyttefolk

I det store og hele har det foregått en del på Leksa, både i sommer og i høst, til tross for utfordringene med coronasituasjonen. Fastboende og hyttefolk trives godt sammen, og hvis det skal foregå et arrangement på Leksa er også hyttefolket på plass og bidrar.

Som nevnt er en del sesongbetont, samtidig er det imponerende både hva de får til av ulike arrangement, hvor trivelig de ordner det, og ikke minst det gode samarbeidet mellom fastboende og hyttefolket.

Alle bilder: Laila Bjørgan Åsmul.

Tusen takk for trivelig prat og oppdatering Laila. Leksa kan anbefales, og tenk å ha et sånt flott sted i nærområdet man kan dra på tur til. Agdenesområdet har mye å by på, og Leksa er en perle i dette.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »