19.9 C
Trondheim
søndag, mai 26, 2024
HjemTuristinfoSeverdigheterHarald Grønningens premiesamling

Harald Grønningens premiesamling

Harald Grønningen – olympisk gullmedaljevinner 1968 Harald brukte sin fritid i gutteårene til skigåing i Grønningsmarka. Gjennom trening og utholdenhet ble han en meget god skiløper. Han har deltatt i en rekke norske- og store internasjonale mesterskap. I tillegg til mange norgesmestertitler, har han også flere internasjonale seire. Harald Grønningen var OL-deltaker i 1960, 1964, 1968 og 1972. Hele Norge ventet i spenning under olympiaden i Grenoble i 1968, særlig innbyggerne i Agdenes, på å få høre resultatene fra langrennsstafetten og 15 km langrenn. Da meldinga kom om at Harald hadde vunnet gullmedaljer i begge løpene, var det stor jubel!

I boka,»I det lange løp», forteller han om oppveksten i Grønningen, og de årene han var en del av verdens skielite. Det er reist statue av Harald Grønningen i sentrum i Lensvik. Harald Grønningen har gitt hele sin premiesamling til Agdenes kommune, og samlingen er utstilt på Lensvik Flerbrukshus.

Det er muligheter for guiding til grupper. Kontakt Jan Bäcklund på mobil 950 73 759 eller e-post janbackl@online.no for nærmere avtale. Om det er ønskelig å se utstillingen uten guiding, så ta kontakt med kommunens sentralbord på tlf 72 49 22 00 hverdager mellom kl 0800 – 1530 for lån av nøkkel.

Oversikt over Harald Grønningens premiesamling

Bildeserie fra premiesamling på Lensvik Flerbrukshus

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »