18 C
Trondheim
onsdag, juli 17, 2024
HjemNyheterGudstjeneste i Lensvik kirke, 18.10.2020

Gudstjeneste i Lensvik kirke, 18.10.2020

Lensvik kirke, innviet Mandag 26. oktober 1863, ligger flott til på Melandsøra.

Gudstjeneste med dåp og presentasjon av menighetens konfirmanter.

Dagens tekst: 18. oktober, 20. søndag i treenighetstiden. Prest Lars Sperre fortalte om Jesu venner, søsknene Martha, Maria og Lazarus fra Betania. Fortvilelsen var stor da Lazarus døde, desto større var gleden og forundringen da Jesus kalte Lazarus opp fra de døde igjen. (Johannes 11, 1-5). Misjonsbefalingen (Matteus 28. 11-20)var også tema:

Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!

Det er plass til 230 personer i Lensvik kirke. Med bakgrunn i Koronasituasjonen, har kirken pr i dag plass til 70 personer med 1 m mellomrom. Familier / felles grupper kan sitte sammen.

Bårnedåp

Gudstjenesten inneholdt også barnedåp, hvor et lite barn ble døpt og ble medlem i menigheten. I forbindelse med dåpen var mange små barn tilstede, og det var flere vakre bunader å se. Det registreres også at enda en ung familie har flyttet til bygda, en stor glede og vi må huske på å ønske dem velkommen og ta godt var på dem.

Presten viste fram- og fortalte barna og menigheten om dåpsfatet. Før dåpen fant sted fikk barna komme fram og se på dåpsfatet og se at presten skjenket vann i døpefonten. Dåpsfatet som er i sølv har en inskripsjon med en fugl. Den symboliserer Den Hellige Ånd, som viste seg i form av en fugl da dåpen ble innført. (Ved siden av står det gamle døpefatet i tre).

Presten viser fram dåpsfatet til menigheten. Beklager bildekaviteten.
Presten skjenker i døpefonten.
Døpefonten er fra 1936, laget av Ole K. Åsmul. Bak ser vi benkene hvor dåpsbarn med foresatte el faddere satt ved dåp tidligere.

Presentasjon av menighetens konfirmanter.

Menighetens nye konfirmantkull ble tatt fram og presentert, samtidig som de fikk uttdelt hver sin konfirmantbibel i gave fra menigheten. Det er 7 stykker, 5 jenter og 2 gutter som i år skal «gå for presten», bekrefte dåpen sin og konfirmeres i 2021. Alle 7 sokner til Lensvik kirke. De skal ha konfirmantundervisning på Lensvik bedehus etter skoletid på onsdager. i tillegg til presten vil også Marit Johanne Selbæk, som sang og spilte piano i kirka i dag, være tilstede på undervisningen. Etter jul skal de på konfirmantleir på Søvasslia. Konfirmantene vil også være med og planlegge- og hjelpe til med Gudstjenestene fremover, så de blir mye å se sammen med menigheten. Vi får ta godt vare på dem. Dagens kollekt går til menighetens konfirmantarbeid, så vipps gjerne til nr #115451.

Fra dagens gudstjeneste.

Kirkekaffe

Etter gudstjenesten, som ble avsluttet med 9 klokkeslag / stille bønn, samt med et nydelig Postludium ved organist Piotr Wrobel, ble det kirkekaffe. Mange syntes å sette pris på en kaffesup, tvistsjokolade, samt å slå av en prat.

Altertavlen fra 1935. Tegnet av Johan Tverdahl og skåret av treskjærer Ole K. Åsmul. Den viser Jesus på korset, Maria, Jesu mor og evangelisten Johannes. Innskriften nederst har teksten: De skal se ham som de har gjennomstunget. Den nydelige alterduken av hvit lin og hardangersøm er en gave fra Sørbygda helselag, sydd av Målfrid Tøndel, Astrid Tøndel Krogstad og Bodil Tøndel Sognli.
I Lensvik kirke er det høyt under taket, både bokstavelig og i overført betydning.

Tekst og bilder: Mari Elin D. Sterten.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »