2.3 C
Trondheim
onsdag, april 17, 2024
HjemNyheterGudstjeneste i Agdenes kirke 2. søndag i advent.

Gudstjeneste i Agdenes kirke 2. søndag i advent.

Gudstjeneste 6.desember.

I vakre Agdenes kirke var juletreet pyntet og lysene tent til adventsgudstjeneste. Inngangssalmen var «Gjør døren høy, gjør porten vid. Se ærens konge kommer hit. Han hersker over alle land, og er all verdens Frelser sann».

Det ble så nådehilsen og inngangsord, før 1. og 2. lys ble tent, til sangen «Nå tenner vi det første lys».

Tekstlesing, Jesaja 65:17-19. Se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord, ingen skal minnes det som var, ingen skal tenke på det mer. Ja, gled og fryd dere til evig tid over det som jeg skaper! For jeg skaper Jerusalem om til en jublende by, og de som bor der vil jeg gjøre til et lykkelig folk. Jeg vil fryde meg over Jerusalem og glede meg over mitt folk. Aldri mer skal det høres gråt eller klageskrik i byen.

Sang og musikk

Nora Søreng Johansen og Frida Lystad sang. Patrick, Tuva og Freya Nordgård spilte.

Tekstlesing 1.Kor. 15:50-57 Men dette sier jeg, brødre: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det som er forgjengelig, arver ikke uforgjengelighet. Jeg forteller dere en hellig hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn i døden, men vi skal alle bli forvandlet. Det skal skje plutselig, på et øyeblikk, mens det blåses i den siste trompet. For trompeten skal lyde, og de døde skal bli oppreist uforgjengelige, og vi skal bli forvandlet. For dette forgjengelige må kle seg i uforgjengelighet,+ og dette dødelige må kle seg i udødelighet. Men når dette forgjengelige kler seg i uforgjengelighet og dette dødelige kler seg i udødelighet, da vil det som står skrevet, bli oppfylt: «Døden er oppslukt for evig.» «Død, hvor er din seier? Død, hvor er din brodd?» Den brodd som forårsaker død, er synden, og det som gir synden kraft, er Loven.  Men la oss takke Gud, for han gir oss seieren ved vår Herre Jesus Kristus!

Lucas 21:27-36. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til. Og han sa en lignelse til dem: Se på fikentreet og alle trær. Så snart de springer ut og dere ser det, da vet dere av dere selv at sommeren er nær. Slik skal dere også, når dere ser disse ting skje, vite at Guds rike er nær. Sannelig sier jeg dere: Denne slekt skal slett ikke forgå før det er skjedd alt sammen. Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå. Men ta dere i vare, så ikke deres hjerte tynges av rus og svir og timelige bekymringer, så den dagen skulle komme uventet over dere som en snare. For den skal komme over alle dem som bor over hele jorden. Men våk hver tid og stund, og be at dere må bli aktet verdige til å unnfly alt dette som skal komme, og til å bli stående for Menneskesønnen.»

Kollekt

Dagens kollekt gikk til Kirkens ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep. Ønsker du å bidra kan du vippse til #115451

Det ble en trivelig stund i kirka, med sang , musikk og adventstemning. Mht coronasituasjonen sitter folk på annenhver benk, med 1 m mellomrom i alle retninger. Familier kan sitte sammen. Agdenes kirke kan i denne situasjonen har max 50 deltakere.

Agdenes kirke

Bilder: Erling M. Sterten

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »