23 C
Trondheim
torsdag, mai 23, 2024
HjemNyheterFørjulsbesøk på Permalin gård.

Førjulsbesøk på Permalin gård.

Portalen vært på førjulsbesk på Permalin gård, i Grostad, Ingdalen, fått omvisning i fjøset og fått hilse på ullgrisene ute på beite.

Håkon Nilsen viser fram dyrene, som han tydeligvis har et veldig godt forhold til. Hanen som er ruget ut i rugemaskin, har valgt Håkon som foresatt, og liker tydeligvis at Håkon tar ham opp og koser med ham. I fjøset bor i tillegg til alle hønsene, gjess og ender. Gjessene er en Nordisk rase, som skal i varetas for ikke å forsvinne. Endene er Indisk løpeand, og ser ut som små pingviner der de spaserer omkring.

Hanen som har Håkon som foresatt, vil gjerne ha litt kontakt gjennom dagen.
Det er fint å være høns oppi Grostad. Har er det klatrestiger og diverse å holde på med.
Nordiske, bevaringsverdige gjess. Gjett om disse legger store egg…
Ender av rasen Indisk vandreand. De elsker forøvrig snegler.

Ullgrisene

Nede på beitet er det to nydelige ullgriser, en rød og en hvit, med den flotteste ull enhver sau kan misunne dem. Grisene er veldig kosete og liker godt å få litt oppmerksomhet og bli klødd av Håkon.

Nydlig skapning, med fantastiske farger og ull.
Tid for litt kos

Dette var koselig, å få se og hilse på alle dyrene. Mangfold er stas og dette kan kanskje bli en fin besøksgård for både for små og store etter hvert, i tillegg til alt det andre som foregår på gåren.

Harald Grønningen var grandonkel.

På Permalin gård bor kjæresteparet Dominika Bučková og Håkon Nilsen, begge med utdanningen innen økologi. Dominika er fra Slovakia, Håkon er Trøndergutt og barnebarn av Ragna, søster til Harald Grønningen. På gården har de bygd sitt eget alternative bakeri hvor de produserer glutenfri bakst og med fokus på helse og miljø.

Salg av brød, egg og grønnsaker.

De selger brød gjennom sin egen bedrift Linbakst, og har etter hvert fått en stor kundeskare. Deres visjon er å gjøre det enklere for folk å spise sunt og bærekraftig, samtidig som brødene er utviklet som mat også for matallergikere. Deres ambisjoner er å nå ut i Skandinavia. Slik at vi kan gjøre det lettere for folk å kunne spise sunnere, oppmuntre til økologiske tankesett i matvareproduksjonen og redusere matsvinn. I tillegg til brødbakst driver de økologisk dyrking av grønnsaker, og prøver suksessivt ut nye dyrkingsmetoder. De selger både grønnsaker og egg i tillegg til brød, og holder også kurs innen bl.a. fermentering. De utvikler stadig bedriften sin, samtidig som de allerede har fått en god fot innenfor næringslivet.

Domunika og Håkon ved Ingdalsfossenni sommer.
- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »