17.2 C
Trondheim
torsdag, juni 13, 2024
HjemNyheterBesøksrestriksjon ved sykehjemmet, videreføres til 27.januar.

Besøksrestriksjon ved sykehjemmet, videreføres til 27.januar.

Besøksrestriksjoner til alle har fått vaksinedose nr.2.

Orkland kommune informerer om at i løpet av de nærmeste dagene vil alle sykehjemsbeboere i Orkland ha fått første vaksinedose. Fram til alle beboere har fått andre dose og er fullvaksinert, venter man med å åpne institusjonene for besøk. Besøksrestriksjonene på sykehjem videreføres derfor til og med 27. januar.

Smittesituasjonen i Orkland

Det vurderes at man har lavt til moderat risikobilde i Orkland. Imidlertid er potensialet for økt smitte tilstede, da kommuner i samme bo- og arbeidsmarkedsregion som Orkland har betydelig høyere smittetall. Reising til og fra kommunen øker derfor potensialet for mer smitte. Antall kontakter skal fremdeles reduseres. I forhold til sikkerheten til beboere på institusjon er det fremdeles behov for tiltak. Besøksrestriksjonene på sykehjem, forlenges derfor med ytterligere to uker.

Besøksrestiksjonene på sykehjemmet

For å unngå økt risiko for smitte og spredning av covid-19 på sykehjem, viderefører kommuneoverlegen i samråd med kommunal sjef for helse og mestring følgende pålegg, etter helse og omsorgstjenesteloven § 4-1 første ledd:

  • Det frarådes besøk på sykehjem, på linje med nasjonal anbefaling om å unngå besøk de neste ukene
  • Besøksrestriksjon ved sykehjem: Restriksjonen settes til maks 1 besøk av maks 2 personer per beboere/ uke. Unntak er beboere i terminal fase eller akutt forverring da avtales besøk individuelt
  • Besøk foregår på besøksrom, ikke i avd. med mindre beboer ikke kan flyttes
  • Besøk fra røde kommuner frarådes, men kan unntaksvis godkjennes. Dette gjelder ved akutt forverring eller terminal fase.
  • Besøkere skal ikke ha symptomer på forkjølelse som hoste, sår hals, tapt lukt og smaksans, tungpusthet, feber m.m.
  • Personer som er i karantene eller isolasjon har ikke lov og besøke sykehjem.

Pålegget gjelder til og med 27.01.2021. Pålegget kan bli forlenget.

Reglene gjelder ikke for besøk i omsorgsboliger.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »