14.5 C
Trondheim
torsdag, juni 13, 2024
HjemNyheter3 mistet førerkortet og 30 fikk bot på fylkesvei 710 i Ingdalen

3 mistet førerkortet og 30 fikk bot på fylkesvei 710 i Ingdalen

3 mistet førerkortet og 30 fikk bot, under Utrykningspolitiets trafikkkontroll ved Fylkesvei 710 gjennom Ingdalen tirsdag, melder Politiet i Trøndelag på Twitter. 28 fikk bot for fartsovertredelse, 2 for mobilbruk.

Bilde: Politet i Orkland, facebook. (for illustrasjon)

Avisa Sør-Trøndelag melder 3 førerkort ble beslaglagt på stedet, videre at blant de 28 foreleggene for fartsovertredelse, kjørte 11 av dem over 80 km/t i 60-sonen. Blant annet to store vogntog. https://www.avisa-st.no/nyheter/i/WjBwLj/raakjoerere-mente-det-var-krise-aa-miste-lappen?fbclid=IwAR3Zkr0yFxnKxToNIAeEVgFebtTzboPWi2fwogNE86Ylqgulw29–wCUjyk

Skremmende utvikling

I løpet av de senere år har trafikkbelastningen økt gjennom Agdenes, Lensvik og Ingdalen. Etter bom ved Krinsvatnet på Fosen, velger mye tungtransport denne siden av fjorden. På vie utover kjøres det i tillegg ofte på knapp tid for å rekke ferge på Valset. I lensvik sentrum har det nå kommet gang og sykkelvei, som beskytter mye trafikanter. Men videre utover til Agdenes har man ikke det. Det samme gjelder innover Tøndel og Ingdalen.

Mange er bekymret for trafikksikkerheten

Veien innover til Ingdalen benyttes ofte av mye trafikanter til turgårig, og på sommers tid sykler mange barn og unge bl.a innover til Ingdalselva for å bade. Strekningen er også full av vilt. Det rapporterers også om personer som etterhvert har funnet belastningen med å pendel med bil ut og inn av området, som svært belastende grunnet trafikksituasjonen.

Fra fv710 gjennom Ingdalen. Et naturskjønt område, men ved for høy hastighet kan trafikkfarlige situasjoner oppstå. Foto: Sølve Sverreson Renolen. Bilde for illustrasjon.

På strekningen innover fra Lensvik til Orkanger er det relativt få steder man kan foreta trygge forbikjøringer, og det rapporteres flere nestenulykker.

Dette er områder lokalbefolkningen kjenner, mens ukjente kan bli lurt av rettstrekk som ser relativt greie ut å kjøre forbi på, men på flere at strekkene er «dumper i veien» hvor det kan skjules en møtende bil. I tillegg til pendlere er også veien brukt av lokale skolebusser og skolebusser som går innover med skoleungdom til Orkdal for vgs.

Selv om det kan være sure penger å få trafikkbot, skal vi være svært takknemlige for at Utrykningpolitiet følger opp strekningen, både våre barns-, egen – og andres sikkerhet.

Bilde: Politiet i Orkland, facebook. Forsidebildet er også fra samme kilde.

Tekst Mari Elin Dyrendahl, red.

- Annonse -
- Advertisment -

Mest lest

Translate »